sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Mainoskuva

27.4 palautimme mainoskuva tehtävän, jossa tarkoituksena oli luoda mainos joka sisältää tulkinnallisesti erilaisia asioita ( ulkonäköihanteet, samastuminen, kauneus, nuoruus ym ). Tuotteen ei tarvinut välttämättä näkyä.
No, aloitin mietinnän siitä että listasin ystävieni/tuttujeni yrityksiä ( joita muuten oli PALJON! ), ja sitä kautta lähtisin tekemään kuvaa jota voisi oikeastikkin käyttää yrityksen mainoskuvana. Päädyin hyvän ystäväni liikunta yritykseen ( joka on myös loistava kuppari, vink vink ) ;).
Hän innostui ajatuksesta, ja lähdimme Askeleen jumppasaliin kuvailemaan. Ajatuksena oli tehdä kuva joka henkii rauhaa ja hyvää oloa, ja onneksi, ONNEKSI aurinko paistoi joten sain otettua kuvat luonnonvalossa. Tunnelma muuttui heti kun valo oli pehmeää luonnonvaloa kovien salamoiden sijaan.

Toisin kuin yleensä, tätä kuvaa palautin pää pystyssä sillä olin mielestäni onnistunut hyvin. Suuri kiitos mallille tästä, yhteistyö sujui mutkattomasti :) Palautimme taas jokainen omat kuvamme opettajalle ( joka oli tällä kertaa Mikko Hietaharju, hänestä lisää myöhemmin ). Annoimme jokaisesta kuvasta palautetta, ja omasta kuvastani sanottiin mm näin : "voimakkuus, voimakas, voimaantunut, aistikas, tunteikas, nautinto,  terve
nuoruus, hyvä kunto,  ulkonäköihanteet (naisilla paineita?), samastuminen
voimanainen fiilistelee, sisäinen rauha, klassinen, tyylikäs ". Juuri niitä asioita mitä halusin viestittää, niin ne sain myös viestitettyä. Ilman sanoja. Tämä taas todisti sen, että erilaisia viestejä voi välittää ilman suuria mainoslauseita tai jippoja, yksi hyvä kuva riittää kertomaan sen. Toki tässä on aina vaarana se, että viesti ei välity oikein ja katsojalle jää liuta kysymysmerkkejä päähän, mutta me ei mennä nyt siihen...hah.

Tämän tehtävän meille siis antoi Mikko Hietaharju, joka on todellakin rautainen ammattilainen mainoskuva maailmassa! "

 

Hän on työskennellyt Jyväskylän ja Tampereen yliopistoissa, Keski-Suomen läänïn valokuvauksen läänintaiteilijana, hänen nykyinen työpaikkansa on Jyväskylän Aikuisopisto. Kouluttajan työn ohella hän toimii valokuvakriitikkona, free lancer -kuvaajana ja graafikkona sekä valokuvataiteilijana". 
Päivä oli mieletön, ja aivot raksutti vielä tunteja koulupäivän jälkeenkin. Tuli ns uusi ajatus lehtien lukuun, kun joutuu jokaisen mainoskuvan analysoimaan päässään...;)

Palautimme hänelle myös toisen kuvan ( tässä toisessa kuvassani oli myös hyvä ystäväni ), ja olin ottanut kuvan jo aikaisemmin. Ajatuksena, että kuvaa voisi käyttää esim Wellan mainoksessa, tai jonkun muun hiustuotteen mainoskuvana. Ja miksei vaikka activiankin mainoksessa ;)

Mutta siis näillä mentiin edellinen kontaktijakso, seuraavan kerran sitten 16-18.5 opiskellaan taas. 
Ps. Missähän välissä otan 5 uutta kuvaa, kun tuntuu että päivistä loppuu tunnit kesken :D

-Minna




1 kommentti:

Hei, jätäppä lähtiessäsi minulle viestiä niin olen siten yhtä palautetta viisaampi :)