perjantai 26. heinäkuuta 2019

Lapsia ja aikuisia

Töitä, pakahduttavaa hellettä. Niistä on koostuneet viime päivät. 
Jotain erilaista kuitenkin ehdittiin tehdä, nimittäin viettää sitä kuuluisaa "laatuaikaa" vain aikuisten kesken.
Niin pitkä aika oli edellisestä kerrasta, etten edes muista milloin viimeksi oltaisiin oltu kahden missään. Jos frisbeegolfin pelaamista ei lasketa...
Usein vain päivät ja viikot koostuvat siitä, että käydään töissä ja sovitetaan vuoromme niin ettei pienintä 3-vuotiasta tarvitse edelleenkään viedä hoitoon. Tyttö ei siis ole koskaan ollut vielä missään hoidossa, jos mummoa tai tätejä ei lasketa.
Miten se on sitten käytännössä onnistunut?
Kahden vuorotyöläisen kohdalla niin, että ollaan lähestulkoon aina eri vuoroissa. Näin toinen on aina kotona hoitamassa sitä pienintä, ja ottamassa koululaista vastaan kotona. Aika hieno tilanne eikö?
Käytännössä juu. Mutta se yhteinen aika, se on ollut tietysti kortilla tämän järjestelyn suhteen. 
Tämä seikka otettiin jo aikanaan huomioon, ja tiedettiin että jotakin saavuttaakseen on luovuttava jostakin. Ja me luovutettiin siitä ns.yhteisestä ajasta. Ihan lasten edun takia. 

Veronsa se tietysti vaatii, ja sen takia pitäisi muistaa ajatella myös sitä parisuhdetta kaiken tämän härdellin keskellä. Ja mikä tärkeintä, ajatella että sen ÄITI tai ISI tittelin takana on edelleen se yksilö omine tarpeineen ja toiveineen. 
Voin omasta kokemuksesta sanoa että ne asiat helposti unohtuu. Koska pitää siivota, laittaa ruokaa, pyykätä, leikkiä, kuskata harrastuksiin, tehdä läksyjä...Ja kun illalla olet kaikki nämä tehnyt, huomaat että akut ovat ihan loppu. Finito. 
Siinä hetkessä kun oikaiset itsesi hiljaisuuden vallitessa sohvalle, et useinkaan jaksa tehdä mitään tähdellistä. Koska siinä hetkessä on se sinun OMA AIKA josta niin paljon puhutaan. 
Kun olet päivän, (ehkä työsikin puolesta )ollut vain muita varten, ja jatkanut sitä kiitettävästi kotona, niin kyllä on luksusta viettää ne vuorokauden viimeiset tunnit ihan vain itsesi/puolisosi kanssa. 

Miksi siis tästä näinkin arkisesta asiasta kirjoitan?
Siitä syystä, että ainakin itse koen suurta omantunnontuskaa aina kun teen jotakin ilman lapsia. Vaikka näin ei todellakaan  pitäisi olla. 
Jokainen perhe, jokainen ihminen on erilainen, erilaisine tarpeineen. Mikä toimii naapurissa, ei välttämättä toimi meidän luona. Ymmärrätkö?
 Ihminen on vaan usein  niin viisas, että sillä on antaa vinkkejä ja neuvoja muille, vaikkei se tietäisi hevon v*ttua toisen elämästä. 
" Kun meillä on aina homma toiminu tosi hyvin niin, että...."... 
Pointtini oli ehkä se, että kun aikuiset voi perheessä hyvin niin se heijastuu aina jälkikasvuunkin. Koitetaan elää jokainen näköistämme arkea niin, että siellä arjessa olisi jokaisen hyvä olla. 
Sillä suurin osa tästä matkasta on sitä"tylsää" ja "kuluttavaa", ihan tavallista elämää <3

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, jätäppä lähtiessäsi minulle viestiä niin olen siten yhtä palautetta viisaampi :)