tiistai 23. huhtikuuta 2013

Ensimmäinen koulutehtävä ( palautus 4.4.2013 ) : ASTIAT

Noniin. Ensimmäinen tehtävä oli tosiaan kuvata astioita ( asetelmia ) tutkimalla niiden muotoa, valoa ja syväterävyyttä luonnonvalossa. Visioita oli heti kymmeniä, kahvipannuista ja kahvipavuista myrnan hienoihin astioihin. Kas kummaa, päädyin kuitenkin viinilaseihin...
Aihe tuntui sinäänsä helpolta, sillä olen joskus kuullut sanottavan että kuka tahansa osaa kuvata esineitä. No, omalla kohdallani homma ei kuitenkaan ollut mitenkään itsestäänselvää, piti ottaa moooonta kuvaa ( ja epäonnistua moooonta kertaa ) että kuvat olivat omaan silmään julkaisukelpoisia. 

En ole aikaisemmin ottanut tämän tyylisiä kuvia montaakaan, joten en todellakaan ollut omimmalla maaperällä. Ja saattoi se naapureitakin hieman huvittaa, kun seisoin pöydän päällä ikkunan edessä kameran kanssa ja kokeilin erilaisia kuvakulmia..

Mutta lopulta sain valittua kolme kuvaa jotka otin tikulla mukaan koululle. 
Pienissä ryhmissä sitten valitsimme kuvia jotka olivat upeita, tai sitten kuvia joissa oli joku epäkohta. Minun kaikki kolme kuvaa valittiin ja sainkin rakentavaa palautetta niistä. Siinä tuli myös esille, kuinka erilailla jokainen silmä kuvaa katsoo, ja kuinka erilaisia viestejä kuva välittää. Oikein hyvä koulupäivä keskusteluineen kaikkineen. Meillä on loisto porukka, jossa jokaisella oma tatsi kuvaamiseen ja kuvien analysointiin. 

Muiden kuvia katsellessa mieleen hiipi salaa ajatus, että mitä ihmettä teen täällä loistokuvaajien joukossa ( oli meinaan sen verran laadukkaita ja upeita kuvia esillä! ), mutta samaan aikaan koitin luottaa omaan tyyliini tehdä, ja omaan tapaani tehdä. Ei pidä olla niinkuin muut vaan pitää löytää se oma juttu ja tehdä sitä täysillä, ja tärkein, LUOTTAA ITSEENSÄ. Uskon että tässä tulee olemaan se suuri haaste, mutta päivä päivältä ( ja kuva kuvalta ) sekin asia vahvistuu.

Kaikinpuolin siis huippufiilis, en ole koskaan ajatellut että koulunkäynti voi olla näin KIVAA!!! :) Toki vaatii paljon mielikuvitusta että voi toteuttaa kuvaustilanteita "studiomaisissa" olosuhteissa ( Hah, minun taustakankaana toimii rullaverho ja valoina työmaavalot jotka ON KUUMAT! ) , ja sitten takkahuoneemme joka on tällä hetkellä täynnä tavaraa ja patentteja jotta saisin kuvattua tuotekuvat torstaihin mennessä. Että näinkin ammatillista toimintaa, haha :D

- Minna


2 kommenttia:

  1. No niin matka alkakoon! Mä meinaan kulkee sun mukana :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan Tea vinkeistä! Matka vasta aluillaan mutta olen jo nyt myyty :) Minäkin kuljen sun mukanasi, jos nyt osasin tehdä kaiken oikein, hihii.

    VastaaPoista

Hei, jätäppä lähtiessäsi minulle viestiä niin olen siten yhtä palautetta viisaampi :)