lauantai 26. lokakuuta 2013

Lehtikuvaa ja potretteja

Viimekertainen kontakti piti sisällään nopean lightroom kurssin, lehtikuvaa kavereista ( lehtinä oli Image, Kauppalehti ja Urheilija lehti ). Kuvattaville oli annettu roolit joita piti sitten kuvassa "esittää". Meillä oli neljän hengen ryhmä ja lähdimmekin kuvailemaan harjulle, päivä oli aurinkoinen joten mikäs siellä oli kameroiden kanssa vähän leikkiä ja pelailla luonnonvalolla. 
Toinen tehtävä oli lähteä kaupungille ja ottaa kuvia jostakin mieleen juolahtavasta aiheesta. Jujuna se, ettei saanut katsoa kameran etsimestä läpi vaan kuvia napsittiin mututuntumalla. Veikeetä etten sanoisi! Mä otin aiheeksi vanhukset ja heidän apuvälineensä, niitä liikkui kaupungilla paljonkin ja sainkin muutaman ihan tarkan kuvan napsaistua. Ihmiset tosin hieman kummastelivat kun jokaisella oli kamerat kädessä/kaulalla, ja kun se sulkimen ääni kuitenkin jonkin verran kuuluu...Mutta mukavaa oli, taas kerran :)

Lauantaina sitten saatiinkin taas ulkopuolisia malleja kuvattavaksi, pukeutumisneuvojilta tuli ohjeet joita sitten noudatimme kahdessa eri kuvauspisteessä. Studiolla otettiin kokovartalokuvia valkoisella taustalla, ja toinen piste oli koulun aulassa jossa oli mahdollisuutta hieman "revitellä" ja testailla erilaisia juttuja. Itse vietin päivän aulassa kuvaillen, en ollut studiolla tällä kertaa ollenkaan. Melkoista odottelua välillä, mutta hauskaahan se taas oli päästä kameran taakse mallia ohjaamaan. Malleina oli jo aiemmin kuvaamani Laura Lerkkanen, ja punatukkainen vahvistus oli Saija Rossi. Kiitos tytöille päivästä.

Näiden kontaktijaksojen välissä meillä on myös erinäisiä projekteja ja tehtäviä joita parhaani mukaan yritän saada tehtyä, dokumenttiprojekti kuluttamisesta pitäisi palauttaa joulukuussa. Ja kyllä, olen saanut otettua siihen jo muutaman kuvankin ;)
Toinen tehtävä on sellainen, että opettaja laittaa meille tietyn kuvan jossa haetaan erilaisia asioita (mm valotukseen ja sommitteluun liittyviä juttuja ), ja palautettuamme ottamamme kuvat saamme taas uuden kuvan jota lähdetään työstämään. Kunhan saan oman palautteeni kuvista niin pistän sitten niitäkin kuvia tänne teidän arvosteltavaksi. 

Sitten onkin taas mun omien mietteideni vuoro, joita tunnetusti piisaa välillä liiakseenkin.
Kävin pitkästä aikaa taas kirjastossa josta mukaan tarttui mm Nina-Matilda Juholan kirja Näkijä 2. Ensimmäisen kirjan olen lukenut aikanaan ja nyt tämä kakkonen suorastaan pomppasi hyllystä syliini. Ja hyvä niin, olinkin tämän kirjan tarpeessa.
Tässä pieni lainaus kirjasta:
"Kaikki kohtaamasi ihmiset, tilanteet ja paikat heijastavat sinulle jotakin sinusta. Sinä tiedät miksi vedit puoleesi juuri sen kokemuksen, juuri tuon ihmisen. Mitä halusit muistaa ja oivaltaa? Mitä sinussa muutat, jotta sama ei tapahdu toiste, mitä vahvistat jotta saat jatkossakin kokea jotain noin suurenmoista? Kaikki muutos alkaa sinusta itsestäsi"
Voi sentään miten totta tuo onkaan! Oletko koskaan miettinyt moista? Minä olen, useasti.
Omilla ajatuksilla on aika suuri merkitys miten tätä maailmaa katsoo. Mä olen koittanut opetella siihen, että positiiviset ajatukset syrjäyttäisi ne negatiiviset. Olen siinä aika hyväksi jo harjaantunutkin, ja huomannut että olo ja mieli on paljon keveämpi. Tiettyinä hetkinä sitä helposti osoittaisi syyttävän sormensa muihin, mutta mitäs jos katsoisikin itseään peilistä ja miettisi millä tavoin olen itse asiaan suhtautunut, olenko kenties itse aiheuttanut nämä tunteet itselleni? Voisiko omaa asennettaan muuttaa jotenkin? Kun faktahan on se, että ainut asia mitä tässä elämässä pystyt muuttamaan olet sinä itse. Itsesi kanssa täällä elät, ja hienointahan olisi jos vielä viihtyisit sen oman itsesi kanssa. Sitä kannattaa reenailla.

Loppuun viel silmiini osuneet biisin sanat,

Well you know me
I've never been afraid
I always jump into it
With my whole heart and no shame


Jees, näillä fiiliksillä oikein leppoisaa lauantain jatkoa jokaiselle joka vietti hetken blogini parissa <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, jätäppä lähtiessäsi minulle viestiä niin olen siten yhtä palautetta viisaampi :)