keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Potrettikuvausta

Hola!
Viimekertainen kontaktijakso onkin jäänyt postaamatta kokonaan, joten nyt on hetki aikaa raapustaa siitä sessiosta jotakin.

Eli, meille tuli pieni prokkis koululta, jossa pukeutumisneuvojat halusivat otattaa kuvia malleista jotka oli viimeisen päälle etikettipukeutuneita. Mallit olivat myös stailattu, meidän tehtävämme oli siis vain ottaa hyviä kuvia näistä malleista. Malleja oli neljä ( 2 miestä ja kaksi naista ), jotka sitten vaihtelivat asujaan. "Studioita" oli kaksi, toinen ns perinteisiä kokovartalokuvia varten, ja toinen sitten yksityiskohtaisempaa kuvausta varten. Toimimme ryhmissä, jokainen vuorollaan kuvasimme ja ohjasimme mallia. Kuulostaa helpolta, mutta mallin ohjauksessa kuvaajalla tarvitsee olla aika monta lankaa käsissään, ja niitä lankoja tarvitsee myös vetää oikein että homma saadaan toimimaan. Tähän alle laitan muutaman kuvan joita itse otin, ja olen niihin kyllä melko tyytyväinen. Malleina näissä kuvissa Laura Lerkkanen sekä Johannes Myllymäki.

Sitten toinen tehtävä, joka on ns etäopiskelua on seuraavanlainen: 
"Eli ideana on, että lähetän jonkin mestarin kuvaaman kuvan malliksi muutamalla saatesanalla ja teidän tehtävänä olisi kuvata saatesanoissa esitettyjen huomioiden pohjalta samankaltainen oma versio kuvasta.
Niistä ja muista omaehtoisesti toteutetuista henkilökuvista sitten tammikuussa koostetaan kansio, joka toimii henkilökuvauskurssin arviointimateriaalina (palautus tammikuun kontaktilla 16.1.2013). Kansio voi olla sähköinen ja sen saa koostaa itse valitsemalla tekniikalla. Kunhan se on selkeä, hyvälaatuinen ja helppo selailla. Kansioon saa kirjoittaa kommentteja ja pohdintoja. Kansiossa voi olla myös kokeiluja ja mahdollisesti niiden osalta tehtyjä uusintaotoksia. 

Ensimmäisenä kuvana kaikille on Irwing Pennin näpsy Jean Cocteausta. Tavoitteena olisi hallita sivuvaloa kuvattavan kasvoissa ja luoda sommitelmallista voimaa asettelulla ja mallin ohjauksella. Tee siis oma tulkintasi aiheesta."


Miltäpä kuulostaa? No mielenkiintoiselta tietysti :) Yksi ainut miinus on se, etten ole vielä edes aloittanut. Tässä kohtaa olisi enemmänkin kuin suotavaa, että olisi se oma studio jossa väsäillä näitä kuvia. Nyt tarvitsee vaan keksiä jokin toinen vaihtoehto mistä lähden tätä purkamaan, toivotaan että rakkaat ystäväni haluavat istua mallin paikalla. Jälleen kerran.
Tilasin juuri heijastimen sekä uuden vastaanotin/lähetin setin jonka avulla tämä homma hieman helpottuu, ja niille on tarvetta kyllä tulevaisuuttakin ajatellen. 

Mutta mites meillä muuten menee? Täytyy kyllä sanoa että päivä päivältä paremmin, kun on antanut kaikille tunteille tilaa tulla ja mennä miten haluavat. Tässähän alkaa taas päästä jyvälle siitä kuka Minä oikeastaan olenkaan, ja se on hyvä juttu. 
Tiettyjä asioita on joutunut "opettelemaan" uudestaan, tai ei varsinaisesti opettelemaan mutta kaivamaan ne vanhat opitut jutut tuolta mielensä syövereistä taas takaisin tähän päivään. Ja tulipahan huomattua taas sekin, että kyllä silmät on ihmisen sielun peilit. Että ei muutakun rohkeasti vaan silmät auki ja hymyä huulille, ei siinä sanoja sen kummemmin tarvita :)

Huomenna sitten jatketaan opiskelua koululla koko ilta, sitä odotellessa muutamat kuvaushommat jumppasali Askeleessa. Näin ne hommat toimii.

* Elämää eivät ole ne päivät jotka ovat menneet, vaan ne jotka ovat jääneet muistiin.

-Minna






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, jätäppä lähtiessäsi minulle viestiä niin olen siten yhtä palautetta viisaampi :)